Philips Ambilight + Hue

Cool, Wow. Două cuvinte ce transmit exact feelingul pe care îl ai atunci când vezi combinaţia dintre un televizor Philips cu Ambilight şi becurile Hue. Cei de la Philips au lansat recent o aplicaţie numită Ambilight+Hue prin intermediul căreia televizorul “vorbeşte” cu becurile. Ştiu că sună ciudat, dar aşa este. Sistemul Ambilight al celor de la Philips primeşte un boost de lumină cu ajutorul becurilor Hue.

Înainte de toate să vedem ce înseamnă Ambilight şi ce înseamnă Hue.

sursă foto: www.makeamsterdam.com

(sursă foto: www.makeamsterdam.com)

Ambilight e sistemul unic al celor de la Philips prin care televizorul proiectează o lumină ambientală pe peretele din spate. Zona luminoasă proiectată este sincronizată cu ceea ce este afişat pe ecran. Să-ţi dau un mic exemplu: atunci când te uiţi la un meci de fotbal o să vezi în spatele televizorului proiectată o lumină ambientală verde ce o să-ţi ofere o super experienţă de vizionare.

Hue sunt becuri inteligente wireless de la Philips. La prima vedere par nişte becuri normale dar în interior ele au un sistem wireless ce le permite să se conecteze la o consolă (consolă ce o primeşti odată cu becurile). Cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete poţi controla culoarea becurilor prin intermediul unei aplicaţii dedicate Hue.

Ambilight + Hue combină cele două tehnologii. Astfel că îţi poţi imagina ce se va întâmpla atunci când ai aplicaţia pornită şi te uiţi la un meci de fotbal. O lumină ambientală extrem de plăcută îţi va invada camera. Ştiu că e greu să-ţi dai seama uneori doar din cuvinte de ce poate face un lucru aşa că îţi pun la dispoziţie mai jos un clip foarte tare.

Ce ar mai fi de spus? Din păcate becurile Hue nu sunt disponibile la noi în ţară. Chiar nu ştiu din ce cauză, dar am citit că se bucură de un real succes în America, acolo unde le poţi cumpăra chiar dintr-un Apple Store şi ştim cu toţii cât de pretenţioşi sunt cei de la Apple. Aşa că dacă ai sau vrei să-ţi cumperi un televizor cu Ambilight (găseşti aici cele mai bune preţuri: televizor Philips cu Ambilight ) va trebui să-ţi cumperi becurile de pe Amazon. Asta dacă nu cumva ai un prieten în state şi îţi poate cumpăra el.

De asemenea poți vedea un mic demo și în această înregistrare de la iLikeIT cu George Buhnici de la Pro TV, acolo unde televizorul Philips și becurile Hue au contribuit la atmosfera din studio.

Îţi place? L-ai cumpăra? Scrie-mi răspunsul într-un comment mai jos.